maandag 28 april 2008

I think I love my wife





Regie: Chris Rock

Acteurs:
Chris Rock
Kerry Washington
Gina Torres
Genre: Komedie


Synopsis: Richard Cooper is een wat burgerlijke man die getrouwd is met Brenda, een vrouw die haar tijd vooral besteed aan haar carrière en het opvoeden van de twee kinderen. Voor Richard blijft er weinig over wat te dagdromen over andere vrouwen, maar wanneer de vrijzinnige Nikki zich aandient in Richard's leven, wordt zijn trouw pas echt op de proef gesteld.

Filmrecensie: Een standaard romantische komedie, maar toch nog de moeite waard. Zeker voor de fans van Chris Rock. Misschien is zijn humor wel wat van de oude stempel aan het worden, maar dat hield me niet tegen deze film te bekijken. Zeker een aanrader om met vrienden te bekijken op een regenachtige dag om wat plezier te maken.

Score: 8/10

donderdag 24 april 2008

The Butterfly Effect



Regie: Eric Bress en J. Mackye Gruber

Acteurs:
Ashton Kutcher
Amy Smart
Kevin Schmidt

Genre: Science fiction thriller


Synopsis: De twintigjarige student Evan Treborn (Ashton Kutcher) beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...

Filmrecensie: Een schitterende film, die je moet gezien hebben! Soms is het wel nodig om goed te volgen, maar het verhaal zit heel goed in elkaar.
Ashton is erg overtuigend in zijn rol en laat weldegelijk zien dat hij een getalenteerde acteur is. Het valt op dat Kutcher zich goed inleeft in zijn rol en hij komt bijna nooit geforceerd over.

dinsdag 22 april 2008

The Kite Runner


Regie: Marc Forster

Acteurs:
Khalid Abdalla
Homayon Ershadi
Saïd Taghmaoui
Wali Razagi
Shaun Toub
Zekeria Ebrahimi
Nasser Memarzia

Genre: Drama


Synopsis: Amir en Hassan groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: ´Amir en Hassan, de sultans van Kabul´. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.

Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. ´Voor jou doe ik alles!´ roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan, verraadt Amir zijn trouwe metgezel.

Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Filmrecensie:
De film is gebasseerd op de autobiografsiche debuutroman "The Kite Runner" van de Afghaans - Amerikaanse auteur Khaled Hosseini uit 2003. Het boek ging ruw geschat zo'n 8 miljoen keer over de toonbank. Een verfilming kon dus niet uitblijven.
De roman speelt zich immers zo goed als volledig af in Afghanistan, heeft geen Westerse karakters en was dus niet op maat gemaakt voor de box-office magneten van onze materialistisch contreien. Dus mochten in de film geen bekende acteurs en nauwelijks Engelse dialogen zijn.
De geknipte regisseur hiervoor werd gevonden in de persoon van de van origine Zwitserse cineast Marc Forster, die met onder meer “Monster’s Ball”, "Finding Neverland" en “Stranger Than Fiction” een opvallend oeuvre bijeen heeft gefilmd.
Kortom deze film is wel de moeite waard, maar persoonlijk had ik er meer van verwacht. Als je deze film besluit de bekijken, let dan zeker op de ijzersterke vertolking van Homayoun Ershadi als de vader van Amir.
Score: 7/10

maandag 21 april 2008

Feel the noise


Regie: Alejandro Chomski

Acteurs:
Giancarlo Esposito
Omarion Grandberry
Melonie Diaz
Genre: Drama

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1HRbRhfxPDg

Synopsis: De jonge talentvolle rapper Rob woont in de Bronx. Op een van zijn optredens wordt er geprobeerd om hem neer te schieten. Daarna adviseert zijn moeder hem om naar Puerto Rico te gaan, om bij zijn vader te gaan wonen. Rob heeft zijn vader al sinds jaren niet meer gezien. In Puerto Rico leert hij Roberto kennen, hij leert hem de reggaeton kennen. Dit is een spirituele plaatselijke dans met invloeden van hip hop, reggae en Latin beats. Samen nemen ze een demo op en komen ze in aanraking met een muziekproducer.

Filmrecensie: De reggeaton geeft je echt een Puerto Ricaans gevoel, je gaat er bijna van mee wippen op je stoel. Als je van dit soort films houdt, zal je deze ook heel leuk vinden. Ik zou hem je dan ook aanraden. Hij is niet even goed als Step up, maar is toch zeker de moeite waard.

donderdag 17 april 2008

The notebook


Regie: Nick Cassavetes

Acteurs:
Rachel McAdams
Ryan Gosling
Gena Rowlands
James Garner
James Marsden
Sam Shepard
Joan Allen

Genre: Tragikomedie


Synopsis: Allie en Noah komen uit twee heel verschillende maatschappelijke milieus maar worden toch verliefd op mekaar. De ouders van Allie hopen dat de bevlieging zal overwaaien, maar als dat niet gebeurt en Noah naar het front vertrekt tijdens de tweede wereldoorlog, zien ze hun kans schoon om de relatie kapot te maken. Wanneer Noah na de oorlog terugkomt, heeft hij al jaren niets meer van Allie gehoord. Zij is ondertussen verloofd met een succesvol zakenman, maar is haar eerste liefde nooit vergeten. Wanneer ze in een plaatstelijke krant een foto van Noah ziet, beseft ze dat ze hem terug wil zien. Het meeslepende liefdesverhaal van de twee tieners wordt geschetst aan de hand van een notaboekje, waaruit een oudere man voorleest aan een zieke oudere vrouw.

Filmrecensie: De film gaat over het vinden en terugvinden van je grote liefde. Het illustreert dat ware liefde sterker is dan wie of wat dan ook. Het was een schitterende film, een klassieker in zijn genre. Ik kon me volledig inleven in de situatie van de personages. Het begin van de film is zeer goed. Kzou deze film zeker aanraden.
Score: 9/10

Run fatboy, run

Regie: David Schwimmer

Acteurs:
Simon Pegg
Thandie Newton
Hank Azaria
Dylan Moran
Harish Patel
Ameet Chana
India De Beaufort

Genre: Komedie


Synopsis: Lingeriewinkelbeveiliger Dennis O'Dell liet ooit zijn zwangere verloofde Libby vlak voor het altaar in de steek. Compleet in paniek nam hij de benen en verdween zo uit het leven van zijn grote liefde. Na zes jaar spijt van die beslissing te hebben gehad, heeft hij eindelijk voldoende moed verzameld om haar opnieuw te benaderen. Hij is gek op zijn zoontje Jake en wil dolgraag alsnog een familie vormen. Daarvoor moet hij niet alleen Libby terugwinnen, maar eerst en vooral haar "perfecte" nieuwe vriend Whit buiten spel zetten. Die maakt indruk met zijn sportieve ambitie om voor een goed doel de marathon van Londen te gaan lopen. Om te bewijzen dat hij niet meer de loser van vroeger is, neemt Dennis zich voor die marathon ook te gaan lopen. Maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan...

Filmrecensie: Pegg is sterk als acteur omdat hij goed kan omgaan met absurde situaties. Dat mist Run Fatboy, run wel een beetje.
De makers willen de kijkers een Londens gevoel mee geven en daaraan hebben ze duidelijk goed gewerkt. Er zijn tal van Londense accenten zoals David Walliams uit 'Little Brittain', mét bril en irritante stem. Ook de muziek is goed gekozen voor deze film.
De film is geregiseerd door de Amerikaan David Schwimmer, meer bekend van de serie Friends. We kunnen ons wel vragen stellen bij deze regie, omdat het een Engels film is. Maar het scenario was initieel geschreven voor een film in New York, maar nadat Schwimmer als regiseur werd aangewezen, werd het hele project verplaatst naar Londen.
De verhaallijn is niet echt origineel, het is iets voorspelbaar en de eindscène duurt iets te lang. Toch is het een goeie film die ook goed gescoord heeft in Engeland.
Score: 6/10

woensdag 16 april 2008

The eye


Regie: David Moreau, Xavier Palud

Acteurs:
Jessica Alba
Parker Posey
Alessandro Nivola
Rade Serbedzija
Rachel Ticotin
Chloe Moretz
Tamlyn Tomita

Genre: Thriller


Synopsis: Sydney (gespeeld door Jessica Alba) kan al sinds haar 5e niet meer zien door een tragisch ongeval. Nu is ze een succesvolle en onafhankelijke violiste. Na het falen van een eerder gedane hoornvliestransplantatie, probeert ze deze ingreep opnieuw. Deze keer slaagt de operatie wel, en al snel kan Sydney weer zien. Lang kan ze niet met vreugde rondlopen, want ze begint vreemde schaduwen te zien. Angstaanjagende beelden lijken haar overal te achtervolgen. Is dit een bijwerking van de operatie? Is het haar fantasie die op hol slaat? Het lijkt er op dat de anonieme oogdonor een deur heeft geopend naar een andere wereld, die alleen Sydney kan zien.

Filmrecensie: In 2003 ging de Aziatische horrofilm ‘Jian Gui’ (letterlijke vertaling: seeing ghosts) in première. Deze film vertelt het verhaal van een jonge getalenteerde, maar blinde violiste.
Meteen toen deze film uitkwam heeft de productiemaatschappij van Tom Cruise en Paula Wagner distributeur Paramount overgehaald om de remake-rechten van deze film te kopen. Het plan was om Renée Zellweger (‘Bridget Jones's Diary’) de rol van de jonge vrouw te laten spelen, maar toen Zellweger niet meer mee wilde werken, ging concurrent Lionsgate er met het project vandoor. Het resultaat is ‘The Eye’ met Jessica Alba (‘The Fantastic Four’) in de hoofdrol.
Dat was een losse variatie op The Sixth Sense (M. Night Shyamalan, 1999), waar in de film één keer opzichtig aan wordt gerefereerd.
Het is een zeer goede film, en ik zou hem zeker aanraden aan alle mensen die dit genre van films graag zien. Voor de mannen zal Sydney, gespeeld door Jessica Alba al een voldoende stimulans zijn om deze film te bekijken, nietwaar?

Jumper




Regie: Doug Liman



Acteurs:
Hayden Christiansen
Samuel L. Jackson
Jamie Bell
Diane Lane
Rachel Bilson


Genre: Actie

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gDljaHaC0zM

Synopsis: Het verhaal begint wanneer je David ziet in zijn school, hij wou een cadeau'tje (bol met sneeuw en een eiffeltoren) geven aan Millie. Een van zijn schoolkameraden pakt de bol uit de handen van Millie en smijt hem op de rivier die helemaal bevroren is. David wil zijn cadeau'tje per se aan haar geven en looptover het ijs, het gaat goed totdat hij eenmaal de bol vastheeft. Hij zakt door het ijs, wordt meegesleurd met de stroom en jumpte opeens naar een bib. Na de intro introduceert David ons in de wereld van de "jumpers", dat zijn mensen die zich kunnen teleporteren van New York naar Tokyo over Rome naar de top van de Mount Everest in enkele seconden tijd. Maar dit is niet altijd zonder gevaar.



Filmrecensie: Hayden Christensen blinkt niet echt uit in het uitbeelden van emoties. Vooral in de romantische scènes met jeugdliefde Millie is hij erg vlak. Persoonlijk vind ik dat Jamie Bell net iets meer indruk maakt.


Jumper is een goedgemaakte actiefilm met allerhande originele locaties. Vooral de actiescène in het Colosseum is goed in elkaar gestoken. Ook werd er op het einde de mogelijkheid voor een vervolg opengehouden.

We kennen regisseur Doug Liman van Mr and Mrs Smith en The Bourne Identity. Persoonlijk vind ik dan wel als je één van deze films hebt gezien, dat Jumper dan iets tegenvalt.

dinsdag 15 april 2008

Enchanted






Regie: Kevin Lima

Acteurs:
Amy Adams
Patrick Dempsey
James Marsden
Timothy Spall
Julie Andrews
Susan Sarandon

Genre: Avontuur, komedie


Synopsis: De mooie Giselle wordt door de boze koningin verbannen uit haar magische, muzikale sprookjesland omdat de koningin niet wil dat ze met haar zoon trouwt. Giselle komt terecht in het hedendaagse New York. Ze raakt niet echt wijs uit haar nieuwe situatie en doolt die door een choatische wereld.

Maar wanneer Giselle verliefd wordt op een charmante maar knullige echtscheidingsadvocaat die haar te hulp snelde, begint ze zich af te vragen: kan een sprookjesachtig beeld van romantiek overleven in de echte wereld?

Filmrecensie: Eigenlijk is het plo van Enchanted heel voorspelbaar, alle personages kun je in één zin volledig beschrijven. Maar Enchanted is ook een film waar je maar moeilijk een hekel aan kan hebben. Het doet je terugdenken aan je kindertijd, of de eerste keer dat je Assepoester zag. De film geeft eigenlijk mooi weer dat liefde in onze hedendaagse maatschappij geen sprookje meer is, zoals ze ons vroeger deden geloven in sprookjesverhalen. Het is een mooie film, maar ik zou hem niet echt aanraden aan iemand. Het is en blijft een sprookje! Zijn er die deze film al hebben gezien?

27 Dresses (Always a bridesmade, never a bride)


Regie: Anne Fletcher

Acteurs:
Katherine Heigh
James Marsden
Malin Akerman

Genre: Romantische komedie


Synopsis: Jane is iemand die van bruiloften houdt! Ze is er al van jongs af aan zot van en heeft er nu een hobby van gemaakt. Ze heeft al 27 bruiloften meegemaakt, waar ze telkens de rol van bruidsmeisje vertolkt. De 27e is die van haar speelse zus Tess, die aanpapte met Jane's baas. Tess is niet altijd even eerlijk geweest tegen hem. Jane kan dit niet meer aanzien en smeedt een plannetje waarbij ze eindelijk niet meer bij elke vraag van ja knikt. Hierbij krijgt ze de hulp van Kevin, een journalist die in het geheim een artikel over haar schrijft. Na enige tijd van ruzie tussen de twee, trekt Jane toch haar 28e kleed aan, maar deze keer niet als bruidsmeisje...

Filmrecensie: Tuurlijk is dit een clichéfilm... je weet na een half uurtje wel hoe het allemaal zal aflopen, maar dat heeft me helemaal niet tegengehouden om de film tot het einde uit te zitten. Anne Fletcher is ook regiseur van Step Up, dus allesinds 2 kaskrakers die ze regiseerde!! Iets oudere films uit haar filmografie zijn the wedding planner, She's all that, Along came Polly en vele andere

maandag 14 april 2008

I Am Legend


Regie: Francos Lawrence

Acteurs:
Will Smith
Alice Braga
Charlie Tahan

Genre: Actie / Science Fiction


Synopsis: Luitenant en wetenschapper Robert Neville en zijn hond Sam lijken de enige te zijn die niet besmet zijn met een eigenaardig virus. Robert blijkt imuun ervoor te zijn, hij is op zoek naar een geneesmiddel voor dit virus. 's middags gaat hij op pad door de verlaten straten van New York, maar 's nachts moet hij de deuren en vensters vergrendelen, want dan komen de vampieren te voorschijn. Als zijn hond dan ook nog besmet raakt, weet hij helemaal geen raad meer. Tot hij nog mensen tegenkomt die niet besmet zijn.

Filmrecensie: Tijdens de film worden de psychologische effecten van het alleen zijn duidelijk aan bod. Als hij na lange tijd terug mensen ziet, weet hij niet echt hoe te reageren.
In deze film zijn er schitterende beelden te zien van de verlaten straten van New York. Will Smith zit vanaf het begin al heel goed in zijn rol.
De film brengt ook enkele songs van legende Bob Marley aan bod, wat het geheel wat realistischer doet lijken. De 'Light up the darkness' theorie kan zich ergens wel relateren met het hele vampieren gebeuren.
Op de dvd wordt een alternatief einde beloofd, beniewd naar wat dit zal worden.

woensdag 9 april 2008

Night at the museum


Regie: Shawn Levy

Acteur:
Ben Stiller
Robin Williams
Ricky Gervais

Genre: Komedie


Synopsis: Wanneer Larry Daley (gespeeld door Ben Stiller) met enige tegenzin een baan als nachtbewaker in het Historisch Museum accepteert wordt het hem snel duidelijk dat hij wel eens een cruciale rol in de wereldgeschiedenis kan gaan spelen. 's Nachts gebeuren er in het museum heel eigenaardige dingen .... iedereen en alles komt tot leven!! Met de wijze woorden "Don't let anything in or out!" en de hulp van het wassenbeeld van President Teddy Roosevelt (gespeeld door Robin Williams) probeert Larry de vechtende Romaanse gladiatoren en Amerikaanse cowboys weer op gelijke voet te krijgen en de rondrennende T-Rex bewijst voor eens en voor altijd waarom hij bekend staat als het gevaarlijkste roofdier ter wereld. Larry zal de samenzwering binnen het museum op moeten lossen om ervoor te zorgen dat de deuren niet voorgoed zullen sluiten.

Filmrecensie: Dit is een goeie film, maar persoonlijk had ik er meer van verwacht. Als er op tv de keuze zou zijn tussen een film als step up en deze, dan zou de keuze heel vlug gemaakt zijn. Ben Stiller zorgt in deze film wel voor dat extra beetje humor, aangezien we hem gewend zijn om te zien in komische films.

The Holiday
















Regie: Nancy Meyers

Acteur:
Cameron Diaz
Kate Winslet
Jude Law
Jack Black

Genre: Romantische komedie


Synopsis: Amanda Woods (gespeeld door Cameron Diaz) is eigenaresse van een goedlopend reclamebureau dat filmtrailers maakt. Ze woont in Zuid-Californie. Daarnaast is Iris Simpkins (gespeeld door Kate Winslet) een schrijfster in de Londense Daily Telegraph. Dit is een veelgelezen huwelijksrubriek. Ze woont in een leuk huisje op het Engelse platteland.
Hoewel Iris en Amanda 10.000 km van elkaar wonen bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor kerst besluiten Iris en Amanda dat ze hun mannen even voor gezien willen houden - en geen van beiden heeft zin in een nostalgische oudejaarsavond. Amanda, die er met de feestdagen tussenuit wil, komt toevallig op een internetsite voor woningruil terecht en besluit dat het Engelse huisje van Iris de oplossing is voor haar problemen.
Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Iris landt op een prachtige heldere dag in L.A. waar de Santa Ana-winden net lekker warm waaien. Kort na haar aankomst in Amanda's huis in Brentwood raakt ze bevriend met Arthur (gespeeld door Eli Wallach) een beroemde scenarioschrijver uit de gouden tijd van Hollywood, en met Miles (gespeeld door Jack Black) componist van filmmuziek, die samenwerkt met de ex van Amanda.
In Engeland, waar het bepaald geen zacht weer is, is Amanda zich net aan het installeren in het besneeuwde Rose Hill Cottage als er aangeklopt wordt door de knappe broer van Iris, Graham (gespeeld door Jude Law).
Het verhaal neemt een onverwachte wending en beide vrouwen ontdekken dat de beste trips die zijn waarbij je je bagage achterlaat.

Filmrecensie: Dit is een ontspannende, romantische film. Het is als het ware een legende voor de liefde. Hij is grappig, lief en romantisch, dus alles bij elkaar zeg maar. Weer misschien een film voor enkel vrouwen, maar toch zou ik hem iedereen aanraden te bekijken. Hij is gewoon super !!

Déja vu















Regie: Tony Scott

Acteur:
Denzel Washington
Val Kilmer
Paula Patton
James Caviezel
Adam Goldberg
Elden Henson

Genre: Actie


Synopsis: Agent Doug Carlin (gespeeld door Denzel Washington) moet tijdens een onderzoek onverwacht naar een misdaad. Nadat een bom een explosie op een veerboot van New Orleans heeft veroorzaakt, wordt Carlin aangesteld om bewijsmateriaal te achterhalen. Hij staat op het punt te ontdekken dat wat de meeste mensen geloven dat slechts in hun hoofd is, in werkelijkheid iets veel krachtigers is. Hierdoor raakt hij verwikkeld in een strijd, in een poging om honderden onschuldige mensen te redden.

Filmrecensie: Sommigen zien gelijkenissen met de fim Memento uit 2000. Maar toch is dit verhaal toch uniek. Denzel Washington vertolkt zijn rol goed. Het is een goed verhaal dat perfect is uitgewerkt en geen moment verveelt.

The pursuit of happyness

















Regie: Gabriele Muccino

Acteur:
Will Smith
Jaden Smith
Thandie Newton
Al Cacioppo


Genre: Drama


Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=_xcZTtlGweQ


Synopsis: Chris Gardner (gespeeld door Will Smith) is een intelligente en begaafde verkoper uit San Francisco. Hij kan echter maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Alsof de situatie nog niet erg genoeg is worden Chris en zijn vijfjarig zoontje uit hun appartement gezet.

Als hij dan eindelijk een job als stagaire bij een effectenmakelaarsbedrijf vindt, zijn nog niet alle ontbering voorbij. Hij hoopt uiteindelijk een beter leven aan hemzelf en zijn zoontje te kunnen geven.


Filmrecensie: Een film om toch een traantje bij te laten... Het is een zeer emotionele film die toch wel een glimp van de realiteit toont over hoe hard het kan zijn als men arm is.

Will Smith speelt dezer film met zijn echte zoontje Jaden, wat de band tussen de twee zienbaar sterker maakt in de film. Voor de kleine Smith is The Pursuit of happyness zijn filmdebuut.

The Lake House


Regie: Alejandro Agresti

Acteurs:
Keanu Reeves
Sandra Bullock
Shohreh Aghdashloo
Christopher Plummer
Ebon Moss - Bachrach

Genre: Drama / Romantisch

Synopsis: Dr. Kate Forester (gespeeld door Sandra Bullock), die ooit een huisje aan een meer huurde, woont nu in de stad. Ze begint brieven te schrijven met de nieuwe bewoner van het huisje, de gefrustreerde architect Alex Wyler (gespeeld door Keanu Reeves).
De twee beginnen iets voor elkaar te voelen toen ze plots ontdekken dat er een verschil van 2 jaar tussen hen zit. Ze proberen dit mysterie te ontrafelen om hun ongewone romance te redden. Ze doen hun best om elkaar te ontmoeten, wat niet zonder slag of stoot gebeurt.

Filmrecensie: Een heel mooie film!! Sandra Bullock en Keanu Reeves spelen ook zeer goed samen. De film vraagt wat extra aandacht op het einde om het geheel te snappen, maar het is mij toch gelukt. Deze film zeker op je TO - WATCH lijstje zetten.

Lady in the water


Regie: M. Night Shyamalan

Acteur:
Paul Giamatti
Bryce Dallas Howard
Bob Balaban

Genre: Thriller


Synopsis: Cleveland Heep (gespeeld door Paul Giamatti) probeert ongemerkt te verdwijnen tussen de doorgebrande gloeilampen en de kapotte uitrusting van het Cove appartementencomplex. Tijdens de nacht die zijn leven onherroepelijk zal veranderen, ontdekt hij dat nog iemand anders zich in de alledaagse routine van het bescheiden gebouw verborgen houdt, een mysterieuze jonge vrouw die luistert naar de naam Story (gespeeld door Bryce Dallas Howard). Ze blijkt al een tijd in de gangen onder het zwembad te leven.

Cleveland komt er achter dat Story in realiteit een "narf" is, een soort nimf uit een spannend voorleesboek. Ze worden achterna gezeten door slechte wezens die haar willen beletten de gevaarlijke reis aan te vatten die haar van onze wereld terug in de hare moet brengen. Dankzij Storys unieke zintuiglijke vermogens beseft ze hoe nauw het lot van Cleveland en zijn medebewoners met het hare verbonden is en ze gaan samenwerken om een reeks van codes te kraken, in de hoop dat zij zich daarmee een weg naar haar vrijheid weet te banen. Story beschikt echter over weinig tijd om een poging te ondernemen en de bewoners zetten hun eigen leven op het spel om haar te helpen.

Cleveland krijgt af te rekenen met de demonen die hem naar het gebouw gevolgd zijn en de andere huurders zien zich genoodzaakt om gebruik te maken van de speciale krachten die ze aan Story te danken hebben. Ze blijven hopen dat hun gewaagde en gevaarlijke poging om haar (en hun) wereld te redden een succes zal worden.

Filmrecensie: Ik vond deze film persoonlijk iets minder, ik had er meer van verwacht. Dit is reeds de 7e film van Shyamalan. Eerder verschenen films als 'The Sixth Sence' en 'Unbreakable' vond ik persoonlijk iets beter dan deze film.

Music and lyrics


Regie: Mark Lawrence

Acteur:
Hugh Grant
Drew Barrymore

Genre: Romantische komedie


Synopsis: Alex Fletcher (gespeeld door Hugh Grant) is een aan lager wal geraakte popster uit de Eighties die alleen in het derderangs circuit nog iets of wat aan de bak komt. Hij is nochtans een charismatisch en getalenteerd muzikant. Op een dag krijgt hij zijn kans op een comeback als Cora Corman, de topvedette van het moment, hem vraagt om samen een duet op te nemen. Er stelt zich echter een probleem. Alex heeft in geen jaren nog muziek geschreven en een songtekst is al helemaal nooit uit zijn pen gevloeid.

En nu zou hij op een paar dagen tijd een hit uit zijn mouw moeten schudden. Maar dan komt de verleidelijke en wispelturige Sophie Fisher (gespeeld door Drew Barrymore) op de proppen. De met woorden worstelende songwriter is meteen in de ban haar poëtische aanleg en... van haarzelf. Zij zelf heeft net een scheiding achter de rug en heeft niet veel zin om alweer met iemand samen te werken, laat staan Alex met zijn hechtingsangst. Maar de chemie van de aantrekking doet haar werk, achter en onder de piano.

Als Alex en Sophie willen proeven van de liefde en het succes dat ze allebei verdienen, moeten ze hun vrees onder ogen zien en hun muzikale ei gelegd krijgen.

Filmrecensie: Schitterende film, met hilarische momenten. zeker een om aan te raden aan iedereen die dit genre van films graag ziet. Drew Barrymore is een fantastische actrice en vertolkt haar rol heel goed.

dinsdag 8 april 2008

The Reaping


Regie: Stephen Hopkins

Acteur:
Hilary Swank
Annasophia Robb
David Morrissey
Idris Elba

Genre: Thriller

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XacD-PTMtFs
Synopsis: The Reaping is een religieuze horrorfilm waarin het bijbelverhaal over de 10 plagen van Egypte opnieuw tot leven komt in een gelovig dorpje in Louisiana. Katherine, een universiteitsprofessor, begint te zoeken om de waarheid te achterhalen en ontkrachten. Tijdens haar speurtocht wordt ze geconfronteerd met haar verleden als missionaris in Afrika, waarbij het verlies van haar familie het punt was voor de aantrekkelijke vrouw om niet meer te geloven in God...

Filmrecensie: Persoonlijk had ik iets meer van de film verwacht. Hilary Swank kennen we van onder andere Million Dollar Baby. Deze rol was misschien voor haar een minpuntje in haar carrière. De kleine Annasophia Robb speelt haar rol wel heel goed. Wat ook heel goed aan deze film is, is de muziek.

White noise 2: the light


Regie: Patrick Lussier

Acteurs:
Katee Sackhoff
Nathan Fillion
Teryl Rothery

Genre: Thriller


Synopsis: In dit vervolg, volgen we een man wiens familie is vermoord en die zelf nipt aan de dood is ontsnapt. Vanaf dat moment kan hij aan mensen zien dat ze snel zullen sterven. Dit door een wit licht dat hen omringd vlak voor hun dood. Als hij ze vervolgens van dit noodlot wil redden, ontdekt hij de hoge prijs die hij moet betalen als je je bemoeit met de natuurlijke gang tussen leven en dood. Daardoor begrijpt hij ook beter de dood van zijn gezin...

Filmrecensie: Mooie film, maar het staat volgens mij volledig los van de eerste film. Het einde vond ik wel wat slapjes...

Man on Fire


Regie: Tony Scott

Acteurs:
Denzel Washington
Dakota Fanning
Marc Anthony

Genre: Actie / Drama


Synopsis: De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

Filmrecensie: Een schitterende film!! Dakota Fanning schitterd ook hier weer, het kleine meisje verdient een oscar!! Ze vertolkt elke rol fantastisch en dat op zeer jonge leeftijd. Ook Denzel Washington vertolkt een zeer mooie rol. Deze film was voor mij zeker geslaagd!

The number 23


Regie: Joel Schumacher

Acteurs:
Jim Carrey
Virginia Madsen
Danny Huston

Genre: Mysterie / Thriller


Synopsis: Walter Sparrow krijgt van zijn vrouw Agatha het boek “The Number 23” voor zijn verjaardag. Hij geraakt hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgt door het cijfer 23. Samen met zijn vrouw en zoon Robin besluit hij het mysterie te ontrafelen met een onthutsende waarheid tot gevolg.

Filmrecensie: Jim Carrey zet hier een schitterende acteerprestatie naar, aangezien we hem anders meestal in humoristische films zien. Het verhaal is misschien wat vergezocht, maar dat maakt het juist uniek aan de film. Het is een film over toeval, het nummer 23 komt volgens de hoofdrolspeler overal voor. De film trekt volgens mij de kijker mee in het verhaal, ik zou hem zeker aanraden aan iedereen die graag films zien die niet logisch in elkaar hoeven te zitten.

1408


Regie: Mikeal Häfstrom

Acteurs:
John Cusack
Samuel L. Jackson
Mary McCormack
Tony Shalhoub

Genre: Horror / Thriller


Synopsis: Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in het Dolphin Hotel in New York. In deze kamer zijn verschillende moorden gebeurd. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar. Wat begint als een doodnormale avond, loopt al snel volledig uit de hand. Zal Enslin ongehavend de nacht doorkomen?

Filmrecensie: Gebaseerd op een novelle van Stephen King is '1408' niet de bloedstollende horrorfim die je zou verwachten. Alles draait om de spanning en het ijzingwekkend sfeertje en John Cusack, die vaak alleen is, toont hier de diversiteit van zijn spel als acteur aan. Hij slaagt er niet alleen in om ons zijn angst te doen voelen, maar hij houdt ook de spanning in stand gedurende de hele film. Een waar eerbetoon aan het talent van Stephen King, en voor één keer vinden we het claustrofobische en storende kantje van zijn boeken terug in een film. Wie denkt er anders over?

maandag 7 april 2008

Fight Club

Regie: David Fincher

Acteurs:
Edward Norton
Brad Pitt
Helena Bonham Carter

Genre: Komedie / Drama

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2QgFWXLN-ug

Synopsis: Edwart Norton speelt een verzekeringinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen. Bij toeval ontmoet hij Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft namelijk dat "zelfverbetering" enkel voor de zwakken is. Het is "zelfvernieling" dat het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler organiseert hij de ultieme vorm van ontspanning: "Fight Clubs", waar gewone jonge mannen het beest in zichzelf loslaten in blotevuistgevechten. Het bevrijdend effect op de deelnemende mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Filmrecensie: De film zit heel goed in elkaar en bevat kritiek op de maatschappij. Het is een zeer mooie film die ik voor de liefhebbers van dit genre zeker zou aanraden. Deze film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Chuck Palahniuk. Buiten het einde is er aan het verhaal niet veel veranderd. Zijn er mensen die dit boek al hebben gelezen en andere verschillen hebben gezien? Of mensen die de film hebben gezien en hier nog iets aan toe te voegen hebben? Aarzel niet en reageer!

Superbad


Regie: Greg Mottola

Acteurs:
Jonah Hill
Michael Cera
Christopher Mintz-Plasse

Genre: Komedie

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MNpoTxeydiY

Synopsis: Evan en Seth zijn twee sociaal onbekwame tieners voor wie het schooljaar er bijna op zit. Ze zijn onafscheidelijk, maar nu gaan ze naar verschillende universiteiten en zullen ze dus wel gewend moeten raken aan een leven zonder elkaar. Evan is zachtaardig, slim, en eerder voorzichtig. Seth heeft een grote mond, is wispelturig, en heeft maar één interesse: seks. Deze film vertelt het verhaal van hun wanhopige pogingen om hun mislukte avances bij de andere sekse in één paniekerige avond goed te maken. Dit wordt voor hen een afschuwelijke, vernederende avond die ze voor de rest van hun leven zullen koestert.

Filmrecensie: Dit is een schitterende High School film, het bevat alles wat een komedie moet bevatten. Dus is het ook een film voor man en vrouw. Het verhaal is absurd en volkomen onrealistisch wat het geheel fantastisch maakt.

Hide and Seek




Regie: John Polson

Acteurs:
Robert De Niro
Dakota Fanning
Famke Janssen

Genre: Thriller


Synopsis: Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend Charlie. De ware identiteit van deze vriend moet ze voor haar vader nog geheim houden. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan. Haar vader doet er alles aan om Charlie te ontmaskeren, maar het antwoord zou hem wel eens aardig kunnen verassen.

Filmrecensie: Het is een schitterend verhaal met een zeer verassend einde. Ik zou de film zeker aanraden. Dakota Fanning schittert ook in deze film! Dit keer speelt ze een overtuigende rol als meisje met (al dan niet) waanideeën. Kindertrauma's is ook een uitgangspunt dat in Hollywood nog niet al te veel geëxploiteerd is geweest. Dit maakt het verhaal ook interessanter.