woensdag 14 mei 2008

Eternal sunshine of the spotless mind


Regie: Michel Gondry
Acteurs:
Kate Winslet
Kirsten Dunst
Jim Carrey

Genre: romantiek, drama


Synopsis: Joel is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak, om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel’s herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken....

Filmrecensie: Zowel Jim Carrey en Kate Winslet zetten beide een schitterende prestatie neer! Het verhaal zit heel goed in elkaar, maar is in het begin wel wat moeilijk te snappen. De scènes zijn goed in elkaar gebracht.
Deze film is zeker de moeite waard!

Score: 8/10

1 opmerking:

Valerie zei

Dit is één van mijn favoriete films. Het is een originele prent, die naar mijn idee afwijkt van wat er dezer dagen nog verschijnt. Het is een film die je raakt, die je doet nadenken over dingen, die een blijvende indruk op je maakt. Zowel Jim Carrey als Kate Winslet spelen hun rol fenomenaal.De beelden zijn poëtisch en ook de muziek is heel passend.Een oververdiende 9/10!