maandag 12 mei 2008

The Princess Diaries


Regie: Garry Marshall

Acteurs:
Julie Andrews
Anne Hathaway
Hector Elizondo

Genre: Komedie


Synopsis: Mia Thermopolis, een verlegen tiener uit San Francisco, weet niet wat haar overkomt wanneer ze te horen krijgt dat ze een echte prinses is!

Als de rechtmatige troonopvolgster van de kroon van het kleine Europese vorstendom Genovia, begint Mia aan een komische reis naar de troon wanneer Koningin Clarisse Renaldi, haar strenge en gevreesde grootmoeder, opduikt om haar 'lessen in prinses-zijn' te geven. De twee vliegen mekaar meteen in de haren. Mia is namelijk niet van plan haar normale leven op te geven om vorstin te worden van een verafgelegen land. Clarisse daarentegen is vastbesloten deze ruwe diamant te slijpen en te laten schitteren, zodat ze haar rechtmatige plaats in de koninklijke lijn van opvolging kan innemen.

De weerspannige prinses staat dan ook voor de belangrijkste keuze van haar leven: ofwel kiest ze voor haar familie en de ontluikende liefde met Michael, de broer van haar beste vriendin, ofwel laat ze alles achter en aanvaardt ze haar koninklijke verantwoordelijkheden als Prinses van Genovia.

Filmrecensie: De film is eigenlijk een samenbundeling van de blunders van het niet zo populair tiener meisje Mia. En net zoals alle Disney films, is deze ook leuk om naar te kijken. Het verhaal is totaal onrealistisch, maar het geeft wel elke kleine meisjes droom weer om een princes te worden.
Julie Andrews en Anne Hathaway spelen goed samen en vertolken hun rol beide zeer goed.

Deze film is ook gebasseerd op een boek van Meg Cabot. Deze was dan ook een bestseller, wat de introductie van de film alleen maar ten goede kwam.

Score: 7/10

3 opmerkingen:

Joƫlle zei

Goeie film, laat zich bekijken en je kan es goed lachen. Mss geen topper, maar zeker geen slechte film :-)

stefanie zei

Das een goeie film om eens even alles te vergeten en helemaal op te gaan in de film. Je kan er es goed mee lachen.
groetjes

_DeWouter_ zei

heb hem is toevallig op vt4 gezien,
was ok mr zou hem toch geen twee keer bekijken