dinsdag 6 mei 2008

Georgia Rule


Regie: Garry Marshall

Acteurs:
Jane Fonda
Lindsay Lohan
Felicity Huffman
Dermot Mulroney
Cary Elwes
Hector Elizondo
Garett Hedlund

Genre: Tragikomedie


Synposis: De rebelse tiener Rachel schreeuwt, vloekt en drinkt. Ze is in één woord onhandelbaar. Wanneer ze als klap op de vuurpijl ook nog een auto-ongeluk veroorzaakt, is voor haar moeder de maat vol.

De wanhoop nabij brengt Lily haar dochter naar de plaats waarvan ze had gezworen er nooit meer een voet binnen te zetten: het huis van haar moeder in Idaho. Grootmoeder Georgia is niet bepaald wat je noemt een doorsnee lieve oma. Ze is een strenge vrouw die leeft naar een aantal niet te overtreden regels. Ze verlangt van iedereen die haar huis betreedt de naleving van deze principes. Dit valt echter niet te rijmen met Rachels ongecontroleerde manier van leven en het kost Georgia dan ook de nodige inspanning om haar kleindochter te leren begrijpen.

Langzaam maar zeker begint ook Rachel haar plaats te vinden in het conservatieve dorpje. Maar niet alvorens met haar onstuimige gedrag voor nogal wat opschudding te zorgen, waardoor het voor alle betrokkenen een zeer bewogen zomer wordt...

Filmrecensie: Georgia Rule is een mooie film met een goed verhaal en drie héél sterke vrouwen die samen zorgen voor een stevige dosis humor. Vooral het acteerwerk van Lindsay Lohan heeft mij verast.
Het is een een standaard Hollywoodconfectie, een tragikomedie die niet weet te overtuigen als drama en ook nooit echt grappig wordt.
Score: 8/10

Geen opmerkingen: