maandag 10 maart 2008

American Gangster

Regie: Ridley Scott

Acteurs:
Denzel Washington
Russel Crowe
Chiwetel Ejiofor

Genre: Actie, Drama

Originele website : http://www.americangangster.net/

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QOSOYSLDuQE

Synopsis: Frank Lucas (Denzel Washington) is de chauffeur van een belangrijke zwarte crimineel. Frank’s baas sterft plots, hij besluit om zelf zijn imperium uit te bouwen. De drugskoning profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs in de US te smokkelen.
Richie Roberts (Russel Crowe) is een agent en gaat op onderzoek in de drugswereld waar Frank een sleutelrol speelt.

Filmrecensie: Russel Crowe en Denzel Washington vertolken hier een schitterende rol. Het eerste deel van de film is ietwat minder, maar het blijft de moeite waard om verder te kijken. Net als in de eerste twee ‘Godfathers’ en ‘Goodfellas’ gaat het in deze grote Amerikaanse gangsterfilm over de keerzijde van de Amerikaanse droom op zakelijk en privégebied.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is volgens mij een perfecte remake van "Scarface" de wellicht door de jeugd alom bekende film van Brian de Palma uit 1983. De allereerste 'zwarte' crimineel die het voor elkaar krijgt heroïne doorheen het hele land te sluizen. Daabij schakelt hij de hulp in van zijn broers, neven nen nichten. Goed te vergelijken met de 'Cosa Nostra' maar dan wel van onze gekleurde medemens. Reflecteert goed hoe de mensen in die tijd (1970) dachten en nog steeds overtuigd waren dat onze gekleurde medemens minderwaardig is, waardoor hij (Denzel Washington) zeer succesvol is kunnen worden. Uiteraard hoef ik niet te vertellen dat aan alle mooie verhaaltjes uiteindelijk een eind komen.
Kortom, een echte aanrader :)

Anoniem zei

idd een echte aanrader!!
kheb hem twee weken geleden gezien, heb hem sindsdien nog enkele keren herbeken, echt nen topper!

Anoniem zei

Vind het persoonlijk ook een echte aanrader. Goeie cast, maar soms had ik moeite met de geloofwaardigheid van Denzel Washington, maar dat maakt het tegelijk ook zo goed. Hij is niet de man die je meteen zou kiezen voor die rol, maar hij vertolkt hem wel buitengewoon en zeer origineel. Ik vind hem gewoon goed en Russell Crowe doet het zeker ook niet slecht. Het zijn twee echte karakters die neergezet worden en ik ben onder de indruk. De verhaallijn vind ik ook wel goed gevonden.

Anoniem zei

't is een echte aanrader voor wie van maffia films houd. Het is is wel anders dan meeste films van dit gerne maar het is zeker goed. Natuurlijk gaat er niks boven "A Bronx Tale and The Godfather" beide oude films maar tijdloos..

Jerro zei

Aangename film, waarbij het verhaal een aantal mooie wendingen neemt. Denzel was de perfecte man voor de rol volgens mij. Voor de liefhebbers van het genre is het zeker een aanrader.