woensdag 5 maart 2008

Cloverfield


Regie: Matt Reevers

Acteurs:
Michael Stalh-David
Lizzy Caplan
Jessica Lucas

Genre: Science - Fiction

Officiële website: http://www.cloverfieldmovie.com/

Trailer: http://nl.youtube.com/watch?v=IvNkGm8mxiM

Synopsis: De filmbeelden zijn gemaakt door studenten die een afscheidsfeestje geven voor een vriend die naar Japan vertrekt. Op die avond wordt de stad aangevallen. Het verhaal gaat verder in chaos,vluchtend naar de overleving.

Filmrecensie: De film bevat volgens mijn mening geen gestructureerd verhaal en bevat ook weinig inhoud. Alles wordt gefilmd met een camera die een van de vluchtende personen bij zich draagt, dus de beelden zijn niet altijd even kwalitatief. De film kreeg reeds enkele negatieve kritieken, maar ik wil hem bij deze zeker niet afkraken. Ik vind de film iets minder, maar daarom niet slecht.

5 opmerkingen:

Joëlle zei

Tegen alle negatieve reacties in: dit was toch wel een goeie film ... Door de 'minder kwalitatieve beelden' voelde je meer betrokken in de film ... Natuurlijk wel beetje overdreven, maar voor een 'thriller' met een monster is dit wel goedgekeurd ...

Tom Vercauteren zei

ik deel je mening hier niet echt...
vond het net een heel fris perspectief op een buitenaardse invasie. Niet het stereotiepe heldenverhaal maar gewoon de pure overlevingsdrang van de personages. "War of the worlds" probeerde dit ook maar flopte hier in (gewoon omdat de film een grote flop was).
De beeldkwaliteit vond ik ondanks het schokkerige filmen (wat ook wel een bepaalde meerwaarde gaf) erg goed, het gaf het gevoel dat je echt meeliep met de personages.
Ik was in ieder geval onder de indruk ;-)

Anoniem zei

Ik vind dit echt een goede film, ik vind het alleen ambetant dat je met zoveel vragen na dze film blijft zitte. En hy was vrij kort de film, vonden jullie dit ook? toch 9/10

Diether zei

Lange tijd geleden dat er nog zo'n goede film is gekomen.
De "monsterfilms" (hoewel dit er niet echt 1 is) van de laatste tijd zijn te voorspelbaar en cliché geworden.
Ze zijn allemaal volgens het principe dat er iets gebeurd en dat er daardoor een monster komt opduiken (War of the Worlds), een monster wakker wordt (Godzilla) of een monster gecreërd word (Jurrasic Park).
Het verdere verhaal is dan gewoon dat het monster wat ravage aanricht, en wat er gedaan wordt om het monster te overwinnen.
Bij deze film weet je niet waarom het monster daar ineens is, het duurt zelfs een hele tijd voordat je een fatsoenlijk beeld van het monster krijgt.
Ook weet je niet echt hoe het verhaal afloopt.
Het goede aan deze film vind ik dus dat je min of meer letterlijk in het verhaal gesmeten wordt en de personages echt volgt. Het gebruik van de handy cam is uitstekend gekozen om het zo weer te geven.

cloetkevin zei

Slechte kwalitatieve beelden? Het is juist de bedoeling geweest van de makers om zo over te komen. Het was te bedoeling dat je daadwerkelijk in het verhaal werd meegesleept. Dat je weliswaar kunt denken dat je dit volledig allemaal mee maakt.

Geen inhoud? Tjaah Je kunt er niet veel inhoud aan geven hé? :) Het is ten slotte de bedoeling geweest dat je jezelf in die film kon afbeelden.

Conclusie: één van de betere films van dit jaar volgens mij. Jammer genoeg een beetj te kort.