donderdag 20 maart 2008

Pirates of the Caribbean: At world's endRegie: Gore Verbinski

Acteurs:
Johnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley

Genre: Actie - Avontuur


Synopsis: Kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl besluiten om naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken en te bevrijden. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen. Die kaart zal hen naar het einde van de wereld brengen.


Eens ze Jack vinden, blijkt dat hij door zijn gevangenschap nog gekker geworden is. Toch helpt hij zijn crew en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet iedereen partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde kunnen betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten?

Filmrecensie: Een schitterend einde van de trilogie! Als in de eerste 2 delen is er ook deze keer een schitterende cast. Keira Knightley mocht deze keer haar mannetje staan en laat zich niet doen! Deze keer krijgen Will en Elizabeth de kans om hun relatie te ontplooien. One to watch!!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige film en een al even mooie formulering van de inhoud van dit stukje filmkunst. Er kan wel beter verwezen worden naar de vorige films van Pirates of the Caribbean, want deze zijn niet onbelangrijk voor het verloop van "At world's end".

Salmaneser zei

Hoewel het nieuwe er toch al wat af is, is dit toch een goede afsluiter van de trilogie. Spektakel verzekerd, met zeeslagen in volle storm op woeste draaikolken. Johnny Depp zet de rol van Jack Sparrow weer met flair neer.

Anoniem zei

Volledig mee eens! velen zijn er negatief over maar dit is ware humor en ontspanning! zeker one to watch!

Anoniem zei

Ik ben niet zo een kenner maar toch vindt ik "Pirates of the Caribbean, at worlds end" een zeer gelaagde film (de andere 2 trouwens ook). De film heeft een zeer doordacht verhaal en men weet tussen de ernst van het gebeuren toch ook grappige elementen te plaatsen. Het is zeker een aanrader (maar zoals eerer vermeldt is het wel best van de eerste twee te bekijken want anders vrees ik dat je het verhaal niet zal kunnen volgen)

Anoniem zei

vin deze film een van de beste ook de 2 andere delen zijn goed pirates of the caribbean is een geslaagde triology voor mij toch ^^

willem maenhout zei

is al weer een achteruitgang tegenover de twede film in de reeks
nadat er al een achteruitgang was na de eerste
toch blijft het leuk om naar te kijken

Dimitri zei

zoals ik hier nog heb gelezen vind ik het naar deel 1 en 2 toch zeker een minder goede film maar dat is meestal het geval met een trilogy, mits de cube en jurassic park trilogieen zeker de moeite zijn.

het feit bij pirates of the caribbean is dat er toch altijd gelachen kan worden en toch goed in elkaar steekt, ook de special effects en dergelijke zijn zeker de moeite waard en gewaagd tov meeste andere films.

Anoniem zei

Ik vond deze film toch iets minder tegenover de 1ste en de 2de. Maar hij was zeker niet slecht.

_DeWouter_ zei

pirates is wel goed, film was wel grappig maar niet beter als de vorige. hopelijk blijft het bij drie, maar zo'n dingen zijn nooit zeker. zolang er geld in zit zal hollywood blijven melken