vrijdag 21 maart 2008

Bridget JonesRegie: Sharon Maguire en Beeban Kidron

Acteurs:
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth

Genre: Romantische komedie

Trailer:
deel 1: http://www.youtube.com/watch?v=vp08csjN_xI
deel 2: http://www.youtube.com/watch?v=O1Ve6nkU-yM

Synopsis: Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar - alsof ze het zelf nog niet erg genoeg vindt - voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt want daarnaast leert ze ook Mark Darcy kennen.

In de tweede film leeft Bridget vier weken samen met Mark Darcy als de eerste twijfels over hun samenwonen beginnen. Daarbij staat Bridget ook nog onder extreem hoge stress op het werk en beleeft ze de slechtste vakantie van haar leven.

Filmrecensie: De twee films zijn schitterend!! Ze weerspiegelen in grote lijnen de werkelijkheid die elke vrouw wel in haar leven meemaakt. Wie is het met mij eens?

5 opmerkingen:

Danah zei

Dit is zo'n film die je moet gezien (en het boek gelezen) hebben. Telkens weer slepen ze je mee van in de ene hilarische scène na de andere. De sfeer zit dan ook perfect. En geef toe, zijn we niet allemaal een beetje Bridget?

Anoniem zei

Dat zijn we inderdaad allemaal een beetje... Ik vond het een pracht van een film. Het ene moment zit je met de tranen in je ogen omdat je zo hard moet lachen en tien minuten later komen er tranen van medeleven... Een topfilm!

Anoniem zei

het is een film waarbij je gewoon niks anders kan dan lachen, maar het is ook een ontroerende film en dat maakt deze film een heel boeiende film om naar te kijken!

Anoniem zei

Deze is film is zo zalig !
Ik kan hem blijven zien.

Linde zei

Echt een zalige film!
zowel de 1e als de 2e zijn zoooo hard lachen!