zondag 30 maart 2008

Dirty Dancing 2Regie: Guy Ferland

Acteurs:
Romolo Garai
Diego Luna
Mika Boorem

Genre: Muziekfilm

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3X7sjSfyBio

Synopsis: De film speelt zich af in Havana in november 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Katey’s vriendenkring bestaat uit Amerikaanse jetset leeftijdgenootjes. Toch valt haar oog al snel op Javier , een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze raakt gefacineerd door de Cubaanse dans en daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Gedurende de vele oefenavonden leert Katey de andere kant van Cuba kennen. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is. Nu is het nog de uitdaging om de wedstrijd te winnen, met de revolutie in het achterhoofd...

Filmrecensie: Goeie remake van de eerste film, maar bij deze keer maakte het Cubaanse de film wat exotischer. Ook deze keer is de mannelijke danser een knappe spierbundel. De film speelt zich af rond dezelfde periode als de eerste film, maar toch komen verschillende aspecten aan bod. Beide films hebben hetzelfde concept, namelijk dansen. In beide films komen ook het verbod om te dansen van ouders en familie aan bod. Voor mij is de tweede film toch iets meer geslaagd, juist omdat hij iets exotischer is. Wie spreekt mij tegen?

11 opmerkingen:

Anoniem zei

zalige film!
die dansen&de muziek enzo, echt mooi!

Anoniem zei

is goeie film overlaatst nog keer bekeken , mag er zkr zijn

grtz Sem

Charlotte zei

Het is inderdaad een mooie film. de film geeft mooi weer hoe het dagelijkse leven in Cuba anders is dan wat je soms te zien krijgt. Toch is het n geen geval een sombere film! Dansen is namelijk de hoofdzaak en dansen kunnen ze !!
Veel succes nog met je blog

Anoniem zei

tis een heel goede film. er zit hier ook alles in. het realisme uit de wereld, muziek, dans, liefde, en afscheid. ook al ken ik de acteurs niet de film ken ik heel goed.

Anoniem zei

Echt een zeer mooie film! 't is 1 van m'n lievelingsfilms! Het is misschien wel een soort remake! maar helemaal hetzelfde is ie niet! Vind hem eigenlijk wel beter dan de originele, vooral omdat het zich dan ook afspeelt in het mooie en exotische Cuba!

Groetjes

Amira

Anoniem zei

een goede film

Anoniem zei

goeie film
heb hem op tv :P

Anoniem zei

Een leuke film om naar te kijken. De dansen zijn heel mooi en daarnaast geeft de film een goed beeld hoe het in die tijd in Cuba was.

Meggy zei

Mag er inderdaad zeker zijn.
Vind deze ook beter of de eerste !

Anoniem zei

Super film!

Anoniem zei

super die film, en vooral een schoon ventje!