dinsdag 4 maart 2008

AtonementRegie: Joe Wright

Acteurs:
Keira Knightley
James McAvoy
Genre: Drama
Synopsis: Het verhaal speelt zich af in Engeland in de zomer van 1935. Briony Tallis is een schrijfster in wording, ze heeft een fantasierijke verbeelding. Als ze haar zus Cecilia ziet samen met Robby Turner, de zoon van de huishoudster, slaat haar levendige fantasie op hol. Ze maakt er een hels drama van als haar nichtje Lola wordt verkracht, en ze beschuldigd Robby ervan. Ondanks Cecilia’s verzet moet Robby naar de gevangenis voor en misdaad die hij niet heeft gepleegd. Hij komt echter vervroegd vrij en gaat naar Frankrijk om mee te vechten in de oorlog. Cecilia en Robby hun prille liefde staat onder vuur.

Filmrecensie: Een twee uur durende film met een enorm inlevingsvermogen en een fantastische cast! De film komt traag op gang, maar wordt niet langdradig.

1 opmerking:

tom vercauteren zei

is zo'n film die je als man enkel ziet wanneer je met een vrouw mee bent en de vrouw laat kiezen.
Deze keer was ik wel blij dat ik de vrouw had laten kiezen...
De film is heel sober gemaakt en bevat weinig tot geen drukke van die filmmomenten, die de dag van vandaag bijna niet meer van het scherm te krijgen zijn.
Desondanks was het een film waarbij het van begin tot einde genieten was van de mooie beelden en prachtige dialogen (het engelse accent van de personages maakt dit allemaal nog dat tikkeltje gezelliger ;-) )
De film is alles behalve voorspelbaar en verveelt je -ondanks zijn soberheid- geen seconde.
Verrassend einde, by the way