dinsdag 8 april 2008

1408


Regie: Mikeal Häfstrom

Acteurs:
John Cusack
Samuel L. Jackson
Mary McCormack
Tony Shalhoub

Genre: Horror / Thriller


Synopsis: Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in het Dolphin Hotel in New York. In deze kamer zijn verschillende moorden gebeurd. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar. Wat begint als een doodnormale avond, loopt al snel volledig uit de hand. Zal Enslin ongehavend de nacht doorkomen?

Filmrecensie: Gebaseerd op een novelle van Stephen King is '1408' niet de bloedstollende horrorfim die je zou verwachten. Alles draait om de spanning en het ijzingwekkend sfeertje en John Cusack, die vaak alleen is, toont hier de diversiteit van zijn spel als acteur aan. Hij slaagt er niet alleen in om ons zijn angst te doen voelen, maar hij houdt ook de spanning in stand gedurende de hele film. Een waar eerbetoon aan het talent van Stephen King, en voor één keer vinden we het claustrofobische en storende kantje van zijn boeken terug in een film. Wie denkt er anders over?

13 opmerkingen:

Olivier zei

Mooie film als je 't mij vraagt.
Ik had het gevoel dat de film gedaan is (zoals vele anderen), maar dat was pas de climax.. Met gevolg dat het verhaal helemaal veranderd werd en het echt spannend bleef.

Anoniem zei

Ik heb de film nog niet gezien, maar als ik de recensie lees lijkt het mij wel een spannende film waar je helemaal in meegeslorpt wordt.

Joke zei

ik vond dat de film wat tegen viel. had er veel meer van verwacht.. maar is wel eens iets anders, best wel gekke film.. maar zeker geen die ik nog eens zou zien..

Anoniem zei

Ik heb de film 2 keer gezien en vind hem heel goed eigenlijk. Het is een spannende film waarbij je zelf soms "angstig" word naar wat er gaat gebeuren. Ik hou best wel van zo'n soort films.

Kevin zei

De film op zich was niet mis moet ik zeggen. De spanning wordt mooi opgebouwd en blijft mysterieus doorwerken naar het einde. Ik geef toe dat ik de film een aantal keer heb moeten herzien om het einde te snappen. Maar al bij al een schitterende film die blijft spannen tot het einde

RBX_EXCLUSIV zei

Verrassend goeie film vond ik ...had er eerst men twijfels over, maar ik vond hem spannend en intrigerend om naar te kijken ...goed verhaal ook!!!

Anoniem zei

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik heb het boek al wel gelezen. Meestal blijft het boek toch beter, maar nu ik deze recensie heb gelezen ga ik de film toch een kans geven!

Anoniem zei

Een van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Te langdradig en niet origineel

Anoniem zei

Als je naar de film begint te kijken, laat hij je niet meer los. De film is erg knap gedaan en gaat je verwachtingen te boven.

Anoniem zei

De film kon veel beter. Het is ja iemand in een kamer enja veel horror komt er nie in voor ze

Anoniem zei

Super film! Geen echte horror, maar de makers spelen echt wel met je brein.
Voor mensen die houden van wat nadenken.

Anoniem zei

het lijkt mij een mooie film.
Kheb hem wel nog niet gezien maar het lijkt mij alvast spannend

Anoniem zei

Vette film, vooral deel in die kamer echt nie normaal

9.8/10 zou ik zeggen