woensdag 16 april 2008

The eye


Regie: David Moreau, Xavier Palud

Acteurs:
Jessica Alba
Parker Posey
Alessandro Nivola
Rade Serbedzija
Rachel Ticotin
Chloe Moretz
Tamlyn Tomita

Genre: Thriller


Synopsis: Sydney (gespeeld door Jessica Alba) kan al sinds haar 5e niet meer zien door een tragisch ongeval. Nu is ze een succesvolle en onafhankelijke violiste. Na het falen van een eerder gedane hoornvliestransplantatie, probeert ze deze ingreep opnieuw. Deze keer slaagt de operatie wel, en al snel kan Sydney weer zien. Lang kan ze niet met vreugde rondlopen, want ze begint vreemde schaduwen te zien. Angstaanjagende beelden lijken haar overal te achtervolgen. Is dit een bijwerking van de operatie? Is het haar fantasie die op hol slaat? Het lijkt er op dat de anonieme oogdonor een deur heeft geopend naar een andere wereld, die alleen Sydney kan zien.

Filmrecensie: In 2003 ging de Aziatische horrofilm ‘Jian Gui’ (letterlijke vertaling: seeing ghosts) in première. Deze film vertelt het verhaal van een jonge getalenteerde, maar blinde violiste.
Meteen toen deze film uitkwam heeft de productiemaatschappij van Tom Cruise en Paula Wagner distributeur Paramount overgehaald om de remake-rechten van deze film te kopen. Het plan was om Renée Zellweger (‘Bridget Jones's Diary’) de rol van de jonge vrouw te laten spelen, maar toen Zellweger niet meer mee wilde werken, ging concurrent Lionsgate er met het project vandoor. Het resultaat is ‘The Eye’ met Jessica Alba (‘The Fantastic Four’) in de hoofdrol.
Dat was een losse variatie op The Sixth Sense (M. Night Shyamalan, 1999), waar in de film één keer opzichtig aan wordt gerefereerd.
Het is een zeer goede film, en ik zou hem zeker aanraden aan alle mensen die dit genre van films graag zien. Voor de mannen zal Sydney, gespeeld door Jessica Alba al een voldoende stimulans zijn om deze film te bekijken, nietwaar?

11 opmerkingen:

Anoniem zei

het verhaal op zich is al engwekkend.nice movie

Stephanie zei

Ziet er wel leuk uit...
Stephanie
http://eerste-keer.blogspot.com

Anoniem zei

Hm, 'k Ben zeker van plan de film te kijken. De Verhaallijn spreekt mij zeer aan.

netlog.com/_sebas_10_ zei

je zou ook per recensie een eindscore op /10 geven :)
voor de rest geen opmerkingen^^

Celine zei

Ik wil die film zeker gaan zien!

Anoniem zei

Het ziet er wel een zeer leuke film uit! Naar de cine dus :)

giovanni zei

die film zou ik eens graag gaan zien ze tis denk ik wen nen hele goeie

grtz gio

Anoniem zei

Ik heb het Thaise origineel gezien en vond die behoorlijk teleurstellend. Vergelijkbare films als The others of The sixth sense zijn van een paar klassen hoger. De eerste recensies die ik over deze remake las waren negatief dus ik ga me aan geen tweede kijk wagen.

Ben

Anoniem zei

heb hem onlangs in de ciné gezien en vond hem zeker ni slecht zo een verhaal vind ik altijd fantastisch, net zoals white noise (ma dan wel den 1 e)

Angelique zei

Film die ik absoluut moet zien!

Anoniem zei

De enigste film dat dit moment in de ciné loopt en dat geen romantische komedie of andere is, is deze dus misschien vanvavond deze gaan bekijken... Wie weet!