maandag 7 april 2008

Superbad


Regie: Greg Mottola

Acteurs:
Jonah Hill
Michael Cera
Christopher Mintz-Plasse

Genre: Komedie

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MNpoTxeydiY

Synopsis: Evan en Seth zijn twee sociaal onbekwame tieners voor wie het schooljaar er bijna op zit. Ze zijn onafscheidelijk, maar nu gaan ze naar verschillende universiteiten en zullen ze dus wel gewend moeten raken aan een leven zonder elkaar. Evan is zachtaardig, slim, en eerder voorzichtig. Seth heeft een grote mond, is wispelturig, en heeft maar één interesse: seks. Deze film vertelt het verhaal van hun wanhopige pogingen om hun mislukte avances bij de andere sekse in één paniekerige avond goed te maken. Dit wordt voor hen een afschuwelijke, vernederende avond die ze voor de rest van hun leven zullen koestert.

Filmrecensie: Dit is een schitterende High School film, het bevat alles wat een komedie moet bevatten. Dus is het ook een film voor man en vrouw. Het verhaal is absurd en volkomen onrealistisch wat het geheel fantastisch maakt.

7 opmerkingen:

Lien zei

Het is een enorm grappige film
en vooral het karaktertje McLovin is hilarisch.

Anoniem zei

Ik heb al veel over de film gehoord en ik wil hem zelf ook wel eens zien. Het lijkt me een heel grappige film.

Anoniem zei

kvond het een grappige film

dj Mao zei

ik vond de film eigenlijk niet zo goed, te langdradig bij momenten, heb soms een paar minuten doorgespoeld om zelf vaart in het verhaal te brengen;)
McLovin is idd wel een goed karakter, de typische nerd die op wonderbaarlijke wijze erin slaagt om open te bloeien en zijn versierskills naar een nieuw niveau te brengen.. Voor de rest is het een vrij zwak verhaal..
Als ik het een cijfer moet geven, is het iets van een 5-6 op 10..
Grtjz

DenTommm zei

Ik vond de film best wel grappig.
Zeker McLovin en de 2 flikken waren subliem. ik geef de film een 7/10

Philip zei

Ik heb deze film met een paar vrienden gezien tijdens de Paasvakantie.

Naar het schijnt was hij een hit in de Verenigde Staten, maar ik vond de film eigenlijk helemaal niet zo goed. Het verhaal is al uitgemolken in zoveel films, de grappen waren niet echt origineel en veel te voorspelbaar en als de vuilbekkerij van Seth grappig moest zijn hebben ze toch zodanig weten te overdrijven dat het op den duur zeer vervelend begon te worden.

Kortom, zowel mijn vrienden als ik hadden spijt dat we deze film gekozen hadden.

_DeWouter_ zei

lachen :-)
geen verdere commentaar