donderdag 17 april 2008

Run fatboy, run

Regie: David Schwimmer

Acteurs:
Simon Pegg
Thandie Newton
Hank Azaria
Dylan Moran
Harish Patel
Ameet Chana
India De Beaufort

Genre: Komedie


Synopsis: Lingeriewinkelbeveiliger Dennis O'Dell liet ooit zijn zwangere verloofde Libby vlak voor het altaar in de steek. Compleet in paniek nam hij de benen en verdween zo uit het leven van zijn grote liefde. Na zes jaar spijt van die beslissing te hebben gehad, heeft hij eindelijk voldoende moed verzameld om haar opnieuw te benaderen. Hij is gek op zijn zoontje Jake en wil dolgraag alsnog een familie vormen. Daarvoor moet hij niet alleen Libby terugwinnen, maar eerst en vooral haar "perfecte" nieuwe vriend Whit buiten spel zetten. Die maakt indruk met zijn sportieve ambitie om voor een goed doel de marathon van Londen te gaan lopen. Om te bewijzen dat hij niet meer de loser van vroeger is, neemt Dennis zich voor die marathon ook te gaan lopen. Maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan...

Filmrecensie: Pegg is sterk als acteur omdat hij goed kan omgaan met absurde situaties. Dat mist Run Fatboy, run wel een beetje.
De makers willen de kijkers een Londens gevoel mee geven en daaraan hebben ze duidelijk goed gewerkt. Er zijn tal van Londense accenten zoals David Walliams uit 'Little Brittain', mét bril en irritante stem. Ook de muziek is goed gekozen voor deze film.
De film is geregiseerd door de Amerikaan David Schwimmer, meer bekend van de serie Friends. We kunnen ons wel vragen stellen bij deze regie, omdat het een Engels film is. Maar het scenario was initieel geschreven voor een film in New York, maar nadat Schwimmer als regiseur werd aangewezen, werd het hele project verplaatst naar Londen.
De verhaallijn is niet echt origineel, het is iets voorspelbaar en de eindscène duurt iets te lang. Toch is het een goeie film die ook goed gescoord heeft in Engeland.
Score: 6/10

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze film heb ik in New York gezien (niet erg interessant) en hij is zooo zalig!
Deze film is zeker de moeite waart!

Anoniem zei

niet alle films moeten een "wereldverbeterend" verhaal hebben, ok,het is niet origineel en voorspelbaar...maar het is echt een zo'n film va: ok,turn your brain of and enjoy...toch een paar keer goed gelachen. in z'n genre geef ik het een 7