woensdag 9 april 2008

Lady in the water


Regie: M. Night Shyamalan

Acteur:
Paul Giamatti
Bryce Dallas Howard
Bob Balaban

Genre: Thriller


Synopsis: Cleveland Heep (gespeeld door Paul Giamatti) probeert ongemerkt te verdwijnen tussen de doorgebrande gloeilampen en de kapotte uitrusting van het Cove appartementencomplex. Tijdens de nacht die zijn leven onherroepelijk zal veranderen, ontdekt hij dat nog iemand anders zich in de alledaagse routine van het bescheiden gebouw verborgen houdt, een mysterieuze jonge vrouw die luistert naar de naam Story (gespeeld door Bryce Dallas Howard). Ze blijkt al een tijd in de gangen onder het zwembad te leven.

Cleveland komt er achter dat Story in realiteit een "narf" is, een soort nimf uit een spannend voorleesboek. Ze worden achterna gezeten door slechte wezens die haar willen beletten de gevaarlijke reis aan te vatten die haar van onze wereld terug in de hare moet brengen. Dankzij Storys unieke zintuiglijke vermogens beseft ze hoe nauw het lot van Cleveland en zijn medebewoners met het hare verbonden is en ze gaan samenwerken om een reeks van codes te kraken, in de hoop dat zij zich daarmee een weg naar haar vrijheid weet te banen. Story beschikt echter over weinig tijd om een poging te ondernemen en de bewoners zetten hun eigen leven op het spel om haar te helpen.

Cleveland krijgt af te rekenen met de demonen die hem naar het gebouw gevolgd zijn en de andere huurders zien zich genoodzaakt om gebruik te maken van de speciale krachten die ze aan Story te danken hebben. Ze blijven hopen dat hun gewaagde en gevaarlijke poging om haar (en hun) wereld te redden een succes zal worden.

Filmrecensie: Ik vond deze film persoonlijk iets minder, ik had er meer van verwacht. Dit is reeds de 7e film van Shyamalan. Eerder verschenen films als 'The Sixth Sence' en 'Unbreakable' vond ik persoonlijk iets beter dan deze film.

6 opmerkingen:

Jelle zei

Ik geef u wel gelijk. Ik had deze film beter verwacht. Ik vind e film niet slecht, maar ok niet heel goed.

Van M. Night Shyamalan had ik beter verwacht. Ik vond The Village ook beter dan deze.

Anoniem zei

Ik geef u wel gelijk. Ik had deze film beter verwacht. Ik vind e film niet slecht, maar ok niet heel goed.

Van M. Night Shyamalan had ik beter verwacht. Ik vond The Village ook beter dan deze.

Jelle Daems

Anoniem zei

2de film en je noemde er al 2 :p
+ in feite is het zijn 7e :d

Stephanie zei

Ik vond deze film wel een leuk plot hebben, ik had nogniet veel zo'n soort films gezien. Het was eens iets anders...
Groetjes Stephanie

Anoniem zei

Ik vind deze film ondermaats. Ik had er meer van verwacht.

maechel zei

khad iets totaal anders verwacht, maar was aangenaam verast toen het niet weer een gewoon sprookjes verhaal was!!! kvond hem echt super!!!