woensdag 9 april 2008

The Holiday
Regie: Nancy Meyers

Acteur:
Cameron Diaz
Kate Winslet
Jude Law
Jack Black

Genre: Romantische komedie


Synopsis: Amanda Woods (gespeeld door Cameron Diaz) is eigenaresse van een goedlopend reclamebureau dat filmtrailers maakt. Ze woont in Zuid-Californie. Daarnaast is Iris Simpkins (gespeeld door Kate Winslet) een schrijfster in de Londense Daily Telegraph. Dit is een veelgelezen huwelijksrubriek. Ze woont in een leuk huisje op het Engelse platteland.
Hoewel Iris en Amanda 10.000 km van elkaar wonen bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor kerst besluiten Iris en Amanda dat ze hun mannen even voor gezien willen houden - en geen van beiden heeft zin in een nostalgische oudejaarsavond. Amanda, die er met de feestdagen tussenuit wil, komt toevallig op een internetsite voor woningruil terecht en besluit dat het Engelse huisje van Iris de oplossing is voor haar problemen.
Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Iris landt op een prachtige heldere dag in L.A. waar de Santa Ana-winden net lekker warm waaien. Kort na haar aankomst in Amanda's huis in Brentwood raakt ze bevriend met Arthur (gespeeld door Eli Wallach) een beroemde scenarioschrijver uit de gouden tijd van Hollywood, en met Miles (gespeeld door Jack Black) componist van filmmuziek, die samenwerkt met de ex van Amanda.
In Engeland, waar het bepaald geen zacht weer is, is Amanda zich net aan het installeren in het besneeuwde Rose Hill Cottage als er aangeklopt wordt door de knappe broer van Iris, Graham (gespeeld door Jude Law).
Het verhaal neemt een onverwachte wending en beide vrouwen ontdekken dat de beste trips die zijn waarbij je je bagage achterlaat.

Filmrecensie: Dit is een ontspannende, romantische film. Het is als het ware een legende voor de liefde. Hij is grappig, lief en romantisch, dus alles bij elkaar zeg maar. Weer misschien een film voor enkel vrouwen, maar toch zou ik hem iedereen aanraden te bekijken. Hij is gewoon super !!

10 opmerkingen:

Kixgirl zei

Hei Grilie,

Je hebt ier een fijn blogje. Misschien een toekomstige friend van jou: http://boy-meets-girl.skynetblogs.be/

Wel jammer dat je bij de vote van je filmgenre niet meer genres hebt gezet. Zo hou ik wel van komedie maar nog meer van actiefilms...
Enfin, klein tipje

Greetz

Jelle Daems zei

Nou... persoonlijk vind ik dit helemaal geen chick-flick. Toegegeven, het is een romantische film. Maar ik heb deze film op een koude avond in mijn bdje gezien en ik heb er echt van genoten.

Deze film is zeker een aanrader voor en ontspannende avond.

Joëlleke zei

The Holiday, een film om bij weg te dromen. Echt een aanrade, voor zowel man als vrouw!!

Stephanie zei

Leuke, romantische, grappige, meeslepende, "ik wou dat dit in het echt ook kon" film...
Ik heb hem ondertussen al 4 keer gezien...
Hihi...

Dikke zoen
Stephanie

Anoniem zei

De film is echt wel super!!!
Maar ja enkel vrouwen toegelaten denk ik :-)

Anoniem zei

Zeer mooie film. ik ben geen fan romantische films maar deze waardeer ik ten zeerste. Ik blijf er met plezier naar kijken

Amaury zei

Spijtig dat ik hem heb gemist, maar ja ik zal die dan maar eens huren hé.

Ziet er goed uit!

Anoniem zei

deze film is een van de beste romantische films die ik al gezien heb . Het is een film waar mensen zichzelf in herkennen , ik herken mezelf heel goed in der rol van Kate Winslet . Ook het verschil tussen de UK en USA wordt in deze film ook goed weergegeven .

RoCzy zei

Super film, zeker om samen emt uw lief te bekijken !

Maarten zei

Ik vond deze film echt mooi. Hij liet me niet los van het begin tot het einde. Voor mij mogen ze nog zo films maken. Hij is romantisch, grappig, ... een echte aanrader