maandag 7 april 2008

Hide and Seek
Regie: John Polson

Acteurs:
Robert De Niro
Dakota Fanning
Famke Janssen

Genre: Thriller


Synopsis: Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend Charlie. De ware identiteit van deze vriend moet ze voor haar vader nog geheim houden. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan. Haar vader doet er alles aan om Charlie te ontmaskeren, maar het antwoord zou hem wel eens aardig kunnen verassen.

Filmrecensie: Het is een schitterend verhaal met een zeer verassend einde. Ik zou de film zeker aanraden. Dakota Fanning schittert ook in deze film! Dit keer speelt ze een overtuigende rol als meisje met (al dan niet) waanideeën. Kindertrauma's is ook een uitgangspunt dat in Hollywood nog niet al te veel geëxploiteerd is geweest. Dit maakt het verhaal ook interessanter.

10 opmerkingen:

Olivier zei

Toffe film ^^

Roselien zei

Leuke film waar ik het einde voor een keer niet na 30min kon raden :)
Enkel beetje langdradig, maar elke film heeft zn negatieve punten...
Knappe acteerprestatie van dat kleine meisje!

Anoniem zei

Ik heb de film al 2 keer gezien. (hij was deze zaterdag nog te bekijken op 2BE). En telkens wordt ik ook weer verrast door het einde. Het is een einde dat je echt niet verwacht, dat maakt het juist spannend om te kijken omdat je absoluut wil weten hoe het nu in elkaar zit. Ook de kinderrol wordt goed vertolkt.

dj Mao zei

een goede film waar je toch wel geboeid blijft tot het einde. Zeker wanneer Dakota Fanning in beeld is, want deze jonge meid heeft heel wat acteertalent, haar andere films zijn ook zeker de moeite waard!

Anoniem zei

Heb de film nog niet gezien maar naar het schijnt is hem schitterend!!!

Anoniem zei

Goede film. Deze heb ik ook toch al een 2-tal keer gezien. Dat kleine meisje speelt haar rol echt goed vind ik!

Anoniem zei

goeie film maar had hem spannender verwacht
aar er zijn 2 eindes
de eerste keer dat ik de film had gezien eindigde het anders dan toen ik hem overlaatst op tv zag :D

Anoniem zei

ik heb deze film al een aantal keer gezien en nog steeds is het een leuke film om naar te kijken. alleen is het een beetje te lang naar mijn idee. en zoals de anderen al hebben aten weten is het acteerprestatie van het kleine meisje zeer goed. grz nathalie

Anoniem zei

Op zich geen slechte film maar hij stelde mij een beetje teleur. Je kon al te vroeg voorspellen dat hij Charlie was. Dit vind ik jammer want zo is er een deel van de spanning weg.

Anoniem zei

da einde amaai ze had het ni kunne raden