maandag 14 april 2008

I Am Legend


Regie: Francos Lawrence

Acteurs:
Will Smith
Alice Braga
Charlie Tahan

Genre: Actie / Science Fiction


Synopsis: Luitenant en wetenschapper Robert Neville en zijn hond Sam lijken de enige te zijn die niet besmet zijn met een eigenaardig virus. Robert blijkt imuun ervoor te zijn, hij is op zoek naar een geneesmiddel voor dit virus. 's middags gaat hij op pad door de verlaten straten van New York, maar 's nachts moet hij de deuren en vensters vergrendelen, want dan komen de vampieren te voorschijn. Als zijn hond dan ook nog besmet raakt, weet hij helemaal geen raad meer. Tot hij nog mensen tegenkomt die niet besmet zijn.

Filmrecensie: Tijdens de film worden de psychologische effecten van het alleen zijn duidelijk aan bod. Als hij na lange tijd terug mensen ziet, weet hij niet echt hoe te reageren.
In deze film zijn er schitterende beelden te zien van de verlaten straten van New York. Will Smith zit vanaf het begin al heel goed in zijn rol.
De film brengt ook enkele songs van legende Bob Marley aan bod, wat het geheel wat realistischer doet lijken. De 'Light up the darkness' theorie kan zich ergens wel relateren met het hele vampieren gebeuren.
Op de dvd wordt een alternatief einde beloofd, beniewd naar wat dit zal worden.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Een zeer goede film, doch moet je sterke zenuwen hebben om er naar te kijken,
Het is een film waar veel actie inkomt en veel onverwachte scenes.
Echt een aanrader.

Anoniem zei

Een prachtige film :) !

Het pakt je toch wanneer Will z'n hond sterft ! Maar het is een film waar zeer veel actie in komt !
Een aanrader !

x

serre berre zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
serre berre zei

al veel over deze film gehoord maar blijkbaar echt wel een aanraader. We zullen hem eens bij het lijstje zetten als we nog eens een film huren.

serre berre zei

al veel over deze film gehoord maar blijkbaar echt wel een aanraader. We zullen hem eens bij het lijstje zetten als we nog eens een film huren.

Anoniem zei

iedereen had er wel meer van verwacht en ze vinden het einde beetje stom enzo
maar anders zou hij gene legend zijn eh

leuke film
grtz jostex_

sick_syco zei

echt goeie film maar de laatste tijd haat men toch new york: cloverfield, i am ledgend, gta4 :D

X sick_syco

Anoniem zei

Goede film, spannend en zeker een verrassend einde

Stephanie zei

Super mooie film, super mooie gast, alleen jammer van het mooie hondje...
Stephanie

Anoniem zei

Ik vond de film niet zo goed en had er veel meer van verwacht omdat iedereen er zo vol lof over is. Ik ben gewoon van horrorfilms en thrillers te zien en dit vind ik echt zwakjes.

Anoniem zei

Ik vond het persoonlijk echt een superfilm ! 1 van de beste die ik gezien heb de laatste paar maanden... Het is gewoon een film die écht bijna alles heeft: actie, spanning, maar ook de menselijke kant van het geheel : wat het doet met een mens als hij jaren alleen is enzoverder.. Ik vond de film echt geweldig en het liedje " Don't worry about a thing... 'cause every little thing gonna be alright " was zoo ontroerend toen hij dat zong als hij dat voorhad met zijn hond.. De enige vriend die hij al die tijd had eigenlijk.. Het is echt een aanrader !!

Celine zei

Een prachtige film en inderdaad heel aangrijpend als die hond sterf. 't Schijnt dat er nog een alternatief einde bestaat voor die film, maar heb het zelf nog niet gezien...

Anoniem zei

yup das iinderdaad wel nog ne deftige film...
:)

Anoniem zei

Goede tot heel goede film, heb ervan genoten, maar bleef wat met een 'leeg' gevoel zitten door het 'goedkope' en weinig originele einde...

_DeWouter_ zei

boek is beter als de film, zonder twijfel