maandag 7 april 2008

Fight Club

Regie: David Fincher

Acteurs:
Edward Norton
Brad Pitt
Helena Bonham Carter

Genre: Komedie / Drama

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2QgFWXLN-ug

Synopsis: Edwart Norton speelt een verzekeringinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen. Bij toeval ontmoet hij Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft namelijk dat "zelfverbetering" enkel voor de zwakken is. Het is "zelfvernieling" dat het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler organiseert hij de ultieme vorm van ontspanning: "Fight Clubs", waar gewone jonge mannen het beest in zichzelf loslaten in blotevuistgevechten. Het bevrijdend effect op de deelnemende mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Filmrecensie: De film zit heel goed in elkaar en bevat kritiek op de maatschappij. Het is een zeer mooie film die ik voor de liefhebbers van dit genre zeker zou aanraden. Deze film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Chuck Palahniuk. Buiten het einde is er aan het verhaal niet veel veranderd. Zijn er mensen die dit boek al hebben gelezen en andere verschillen hebben gezien? Of mensen die de film hebben gezien en hier nog iets aan toe te voegen hebben? Aarzel niet en reageer!

7 opmerkingen:

Dimitri zei

een prachtige film waar heel wat creativiteit en fantasie mee gepaard gaat vind ik persoonlijk, natuurlijk moet er dus ook veel van de inhoud met een korrel zout genomen worden al kan het voor een persoon met chronische slapeloosheid wel eens zo uitdraaien.

Maxim Gladines zei

Verschrikkelijk goede film, heb echt genoten van deze

Subleme zei

Het is een superfilm, de recensie is compleet en goed geschreve.

RBX_EXCLUSIV zei

Erg goeie film! Sterk verhaal!
Heb het boek jammer genoeg nog nie gelezen??

Anoniem zei

goeie film waar ge ook nog ies over kunt nadenken tijdens en achteraf.
Goeie acteurs ook

Anoniem zei

Goede film. Wel moeilijk te volgen maar hij blijft o zo goed.

Mcnulty zei

Er al op gelet dat er in het begin van de film reeds enkele shot's van het personage van knappe bink Pitt te zien zijn?

Indien niet: kijk nog eens...

Ik vind het tevens een machtige film, maar de film lijkt uit twee delen te bestaan, het eerste deel is 'n stuk beter dan het tweede.


Mcnulty