donderdag 17 april 2008

The notebook


Regie: Nick Cassavetes

Acteurs:
Rachel McAdams
Ryan Gosling
Gena Rowlands
James Garner
James Marsden
Sam Shepard
Joan Allen

Genre: Tragikomedie


Synopsis: Allie en Noah komen uit twee heel verschillende maatschappelijke milieus maar worden toch verliefd op mekaar. De ouders van Allie hopen dat de bevlieging zal overwaaien, maar als dat niet gebeurt en Noah naar het front vertrekt tijdens de tweede wereldoorlog, zien ze hun kans schoon om de relatie kapot te maken. Wanneer Noah na de oorlog terugkomt, heeft hij al jaren niets meer van Allie gehoord. Zij is ondertussen verloofd met een succesvol zakenman, maar is haar eerste liefde nooit vergeten. Wanneer ze in een plaatstelijke krant een foto van Noah ziet, beseft ze dat ze hem terug wil zien. Het meeslepende liefdesverhaal van de twee tieners wordt geschetst aan de hand van een notaboekje, waaruit een oudere man voorleest aan een zieke oudere vrouw.

Filmrecensie: De film gaat over het vinden en terugvinden van je grote liefde. Het illustreert dat ware liefde sterker is dan wie of wat dan ook. Het was een schitterende film, een klassieker in zijn genre. Ik kon me volledig inleven in de situatie van de personages. Het begin van de film is zeer goed. Kzou deze film zeker aanraden.
Score: 9/10

16 opmerkingen:

Anoniem zei

hey,

Ik heb deze film reeds ook bekeken en vind zelfs dat deze film een 10/10 verdient omdat het verhaal echt realistische is. En in deze film zie je pas wat echte liefde betekent.

Deze film is zeker de moeite om te bekijken.

Grtz steven

Anoniem zei

De film was inderdaad heel mooi,
maar zo realistisch vond ik hem niet. De dag van vandaag is het juist moeilijk om de ware liefde te vinden en daar ook voor te blijven vechten, door alle tegenspoed heen.

Maar het was wel een supermooie film

Groetje
xx

Angelique zei

Deze film is 1 van de meest romantische films allertijden! verdiend zeker 10/10!

XxX

Jurgen zei

Ik heb hem ook al eens bekeken. Het is een prachtige film met zeer romantische scenes erin. Deze film verdient zeker en vast een 10 op 10.

Groetjes
xx

stefan zei

Ik heb hem nog niet gezien maar aan de reacties hier te zien is hij toch wel de moeite waard! Ik ga hem dus zeker eens huren om samen met mijn vriendin te bekijken... meisjes en romantiek é :) al moet ik zeggen dak ook wel e romantisch zieltje ben *blozend gezichtj* hihi

Anoniem zei

hey,de film is echt top.het verhaal is supper en echt.
heb hem al 3 keer gezien en het zal zeker niet de laatste keer zijn.

Melanie zei

Zeker doen stefan! Hij is echt de moeite waard, je vriendin zal het zeker op prijs stellen.

miet vanderyse zei

Dit is mijn lievelingsfilm. Prachtig en ontroerend meer woorden heb ik er niet voor... Tot op heden heeft er nog geen enkele film deze kunnen overtreffen.

Groetjes

Miet

Char zei

Ik vind die film de meest romantische film allertijden! Heb zelfs een klein traantje laten vallen.

Anoniem zei

+ 10, hij is zo mooi en inderdaad realistisch! Dit vind ik persoonlijk één van de romantische films die ik ooit heb gezien!

Anoniem zei

hallo
ik heb deze film zelf in min collectie!ik vindt echt een super film met echt eliefde!
ik vindt hem echt de moeite voor hem in huis te hebben
grtz lindsy

Anoniem zei

een goede schets van wat liefde zou kunnen zijn.

Melanie zei

ja, inderdaad... zou kunnen zijn...
Het is ergens wel niet echt realistisch.
Tenzij iemand dit kan tegenspreken...

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog

Anoniem zei

Hello! I'm newbie in Internet, can you give me some useful links? I know only about Yahoo [url=http://yahoo.com]Yahoo[/url] http://yahoo.com Yahoo

Anoniem zei

you have a wonderful site!