dinsdag 8 april 2008

The number 23


Regie: Joel Schumacher

Acteurs:
Jim Carrey
Virginia Madsen
Danny Huston

Genre: Mysterie / Thriller


Synopsis: Walter Sparrow krijgt van zijn vrouw Agatha het boek “The Number 23” voor zijn verjaardag. Hij geraakt hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgt door het cijfer 23. Samen met zijn vrouw en zoon Robin besluit hij het mysterie te ontrafelen met een onthutsende waarheid tot gevolg.

Filmrecensie: Jim Carrey zet hier een schitterende acteerprestatie naar, aangezien we hem anders meestal in humoristische films zien. Het verhaal is misschien wat vergezocht, maar dat maakt het juist uniek aan de film. Het is een film over toeval, het nummer 23 komt volgens de hoofdrolspeler overal voor. De film trekt volgens mij de kijker mee in het verhaal, ik zou hem zeker aanraden aan iedereen die graag films zien die niet logisch in elkaar hoeven te zitten.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Jah, kdenk er net hetzelfde over. Ik heb de film nog niet gezien, maar hij spreekt me wel aan :)

Dimitri zei

op zich vind ik de film niet de moeite, hij is zoals je zegt zeker niet zo logisch opgebouwd, en het onderwerp op zich is natuurlijk ook eens iets anders, maar persoonlijk vind ik dat er enorm in word overdreven. als ik dan naar memento zou kijken, die ook vrij onlogisch in elkaar steekt(wel ander genre) mis ik toch het actieve gedeelte erin, persoonlijk kon ik evengoed een boek erover lezen.

Stuiterbal@Shaft zei

BOM van een film.. jim speelt erg goed in deze films , dus zoals je ziet : hij is goed in verschillende soorten films ; komedie , horror , triller ETC.. Een echte aanrader deze film.. Grtz

Anoniem zei

Bangelijke film!
ik had niet gedacht dat Jim Carrey zo goed kon spelen in een serieuze film.. echt een aanrader!
(veel succes met je taak)

Fieneke zei

Ik vond The numer 23 een prachtige film. Jim Carrey blijkt maar weer niet alleen een fantastische kop te hebben, maar ook nog eens een goede acteur te zijn.

Anoniem zei

goethals loid kheb de film nie dereckt gezien maar heb der al van gehoort en vin het de moeite jim carrey speelt mooi zijn rol in de film kheb daar alleen nog maar stukjes van gezien groetjes loid goethals xxx

Bouch_1988 zei

is precies wel ne goeie film :)

grtjs en xjes

Anoniem zei

Zeer goede film. Heel psychologisch en daar hou ik wel van.

Anoniem zei

vond het verhaal op zich vergezocht maar zeer origineel, en zoals je zegt jim acteert hier uitstekend.

goede film

Anoniem zei

Een goede film waar je toch je hersens voor nodig hebt. Zo heb ik het graag. Voor mij is dit een topper en ik zou hem iedereen willen aanraden!

Anoniem zei

echt goeie film !! heel goed geacteerd, verrassende wendingen,... Echt aanrader !