dinsdag 15 april 2008

Enchanted


Regie: Kevin Lima

Acteurs:
Amy Adams
Patrick Dempsey
James Marsden
Timothy Spall
Julie Andrews
Susan Sarandon

Genre: Avontuur, komedie


Synopsis: De mooie Giselle wordt door de boze koningin verbannen uit haar magische, muzikale sprookjesland omdat de koningin niet wil dat ze met haar zoon trouwt. Giselle komt terecht in het hedendaagse New York. Ze raakt niet echt wijs uit haar nieuwe situatie en doolt die door een choatische wereld.

Maar wanneer Giselle verliefd wordt op een charmante maar knullige echtscheidingsadvocaat die haar te hulp snelde, begint ze zich af te vragen: kan een sprookjesachtig beeld van romantiek overleven in de echte wereld?

Filmrecensie: Eigenlijk is het plo van Enchanted heel voorspelbaar, alle personages kun je in één zin volledig beschrijven. Maar Enchanted is ook een film waar je maar moeilijk een hekel aan kan hebben. Het doet je terugdenken aan je kindertijd, of de eerste keer dat je Assepoester zag. De film geeft eigenlijk mooi weer dat liefde in onze hedendaagse maatschappij geen sprookje meer is, zoals ze ons vroeger deden geloven in sprookjesverhalen. Het is een mooie film, maar ik zou hem niet echt aanraden aan iemand. Het is en blijft een sprookje! Zijn er die deze film al hebben gezien?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

deze eb ik gezien toen hij net uit was in NY. grappig en toch mooi. eb genote van die film ^^ xx

Anoniem zei

Een van de betere films die ik vorig jaar gezien heb. Het sprookje werd goed opgevolgd door echte acteurs en actrices. Vooral de special effects en de muziek was grandioos.

Dirk

Anoniem zei

deze heb ik gezien,
in het begin dacht ik van OMG wa is dees!
maar toen het in echt begon en niet meer tekenfilm was dus dan viel het allemaal goed mee.
mooie film en ook goed gelachen
een echt sprookje in het echte leven!

Angelique zei

Sprookjesfilm: scoort altijd ;)

Melanie zei

ja, dat is juist. Het kan niet mislopen met dergelijke films.